Door: Sheikh 'Aa-idh Ibn 'Abdillaah Al-Qarni

Degenen die het leven in een leegte doorstaan, zijn degenen die verkeerde onzinnige berichten doorgeven omdat hun gehoor en verstand in de war is geraakt.

"Het behaagt hen om bij de thuisblijvers te behoren en hun harten zijn vergrendeld." {QS 9:87}

De meest gevaarlijke toestand waarin de hersenen kunnen belanden is gedurende een dag waarop men niets te doen heeft. Men zal als een auto zijn die met een hoge snelheid zonder bestuurder rijdt, in een scherpe daling kantelt hij van rechts naar links.

In je vrije tijd zul je jezelf overgeven aan bezorgdheid, triestheid en angst omdat dit al je herinneringen van het verleden, heden en toekomst naar boven haalt, waardoor je leven moeizaam zal worden.

Mijn advies aan mijzelf en aan u, is om nuttige activiteiten te verrichten, in plaats van deze dodelijke ontspanning te doorstaan. Het is een verborgen valkuil en een stille zelfmoord.

Vrije tijd lijkt op de marteling dat in de Japanse gevangenissen plaatsvindt, waarbij de gevangene onder een waterslang gezet wordt en waarop elke minuut een druppel water op zijn hoofd druppelt. Wachtend op deze druppels geraakt de gevangene in verdergaande dwaasheid.

Rust is een onachtzaamheid; vrije tijd is een dief en jouw verstand is het slachtoffer dat verslind wordt door deze denkbeeldige oorlog. Sta nu op, ga de Qoraan lezen, Allah gedenken, of een boek lezen; orden je bureau; verbouw je huis of wees iemand die anderen voordeel doet en hen helpt om een einde te maken aan jouw vrije tijd.

Slacht vrije tijd met het mes van activiteit. Als je dit doet garanderen de artsen jou 50% van het geluk te behalen. Kijk naar de boeren, de bakkers, de bouwvakkers, zij zingen allen als vogels van vreugde en rust en jij ligt op je bed en veegt tranen af omdat iets gevaarlijks jou getroffen heeft.