Nieuwsbrief Ramadan - Moskee Badr

Wordt de e-mail niet juist weergegeven? Bekijk de webversie.

WEEK

30

JCMB Nieuwsbrief

De Ramadan is alweer aangebroken.
Ramadan Moubarak!

De Profeet (salla Allahoe 'alayhi wasallam) verblijdde zijn metgezellen met de komst van de maand Ramadan, en moskee Badr verblijdt jullie bij dezen, door te zeggen:

"De maand Ramadan is tot jullie gekomen, de maand van de zegeningen, Allah zal jullie overstelpen door de barmhartigheid neer te zenden en Hij zal de zondes vergeven en de smeekbede verhoren. Allah zal kijken naar jullie wedijveren tijdens deze maand, en dan zal Hij over jullie opscheppen bij Zijn Engelen. Laat Allah daarom het goede van julliezelf zien, want de ongelukkige is diegene die tijdens deze maand ontzegd wordt van de Barmhartigheid van Allah."

Tijdens de maand Ramadan zullen er Insha’Allah verschillende activiteiten worden gehouden:

Iftar maaltijden

Gedurende de maand Ramadan zullen er de gehele maand na het Maghreb gebed gezamenlijke iftar maaltijden worden gehouden voor broeders in de tuin van Moskee Badr. De maaltijd wordt voorbereid door vrijwilligers en is open voor iedereen. Daarnaast organiseert Moskee Badr op donderdag 2 augustus een Iftar voor de buren, politie, stadsdeel en andere sociaal maatschappelijke organisaties. Een rondleiding maakt onderdeel uit van deze avond, welke om 20:00 uur aanvangt. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook van harte welkom.

Taraweeh gebeden

Na het ‘Isha gebed wordt direct het Taraweeh gebed gebeden. Dit zijn 8 rak’aat (gebedseenheden) met een korte pauze daartussen. Reciteurs uit Marokko reciteren in het gebed de Qoraan. Direct daarna worden 3 korte rak’aat gebeden van witr (oneven) om het Taraweeh gebed af te sluiten.

Lezingen

Elke dag wordt er na het ‘Asr gebed een lezing gegeven in het Arabisch door één van de geleerden uit Marokko. Daarnaast wordt er in het weekend ook een lezing gegeven in het Arabisch na het Dohr gebed.

Jongerenavonden

In de Ramadan zullen twee jongerenavonden worden gehouden, namelijk op zaterdagen 28 juli en zaterdag 11 augustus. Het thema van de eerste jongerenavond is "Het gezamenlijk gebed" met als spreker Said Amrani. De jongerenavonden zullen om 20:00 uur beginnen en zullen afgesloten worden met een gezamenlijke Iftar maaltijd na het Maghreb gebed. Broeders en zusters zijn allen welkom.

Flyer

Qoraanschool

Na het succes van de Qoraanschool tijdens de Ramadan van vorig jaar wordt er ook dit jaar een Qoraanschool gehouden voor broeders. Voor de zusters is er dit jaar helaas geen docente voor de Qoraanschool. Het is wel mogelijk voor de zusters om, vanuit de vrouwengebedsruimte, mee te luisteren met de lessen van de broeders. Op maandag, dinsdag en donderdag van Dohr tot ‘Asr vinden de lessen plaats met onder andere tadjweed (uitspraak) en tahfidh (memorisatie). De Qoraanschool zal worden afgesloten met een competitie met andere moskeeën in Amsterdam.

Flyer

Nieuwe website

Begin Ramadan heeft Moskee Badr haar nieuwe website gelanceerd. Door een duidelijke structuur en een verbeterde zoekfunctionaliteit is het vinden en filteren van informatie vergemakkelijkt. Bovendien is het delen van informatie met anderen een stuk makkelijker geworden middels de social sharing knoppen. Naast de nieuwe vormgeving is er ook een Qoraandatabase ontwikkeld waarmee het mogelijk is om de Qoraan te lezen en luisteren met een ruime keuze uit vertalingen, tafasir en reciteurs. Met deze nieuwe website hopen wij insha’Allah zoveel mogelijk bezoekers te voorzien van de informatie waarnaar men opzoek is. Uiteraard staan wij open voor tips en suggesties om de website verder te verbeteren.

Wenst u geen e-mail meer te ontvangen? Afmelden.

Willem Leevendstraat 7, 1055KB Amsterdam
www.moskeebadr.nl

Powered by AcyMailing