Nieuwsbrief Ramadan - Moskee Badr

Wordt de e-mail niet juist weergegeven? Bekijk de webversie.

WEEK

33

JCMB Nieuwsbrief

Inzameling voor reciteurs

Zoals wellicht bekend heeft Moskee Badr een aantal bezoekers uit Marokko die gedurende de Ramadan de Taraweeh gebeden verzorgen, maar ook Qoraanlessen geven en lezingen verzorgen. Deze broeders hebben onze Ramadan beleving werkelijk verrijkt, terwijl zijzelf hun gezinnen hebben achtergelaten in Marokko. Wij weten dat deze broeders het niet breed hebben, daarom willen wij de broeders financieel steunen. Vanaf heden kan iedereen die ook een financiële bijdrage wil leveren een donatie doen op 49.89.49.095 (ABN AMRO) onder vermelding van donatie reciteurs.

'Eidgebed

Dit jaar zal het 'Eidgebed op zaterdag 18 of zondag 19 augustus 2012 plaatsvinden insha'Allah. Zoals elk jaar zal dit beginnen met het 'Eidgebed en vervolgens een 'Eidpreek. Het bijwonen van het 'Eidgebed is een verplichting voor elke moslim, man of vrouw. Aanvang van het gebed zal om 8:00 uur zijn.

Zakaat Al-Fitr

Dit jaar wordt de Zakaat Al-Fitr onderverdeeld. Een deel gaat naar de armen in Nederland. Dit wordt samen met andere moskeeën gedaan. Hierbij wordt 25 euro gegeven aan personen waarvan de besturen denken dat het behoeftigen zijn. De rest van Zakaat Al-Fitr wordt uitgegeven aan armen in noord, midden en zuid Marokko. Met het geld wordt voedsel gekocht dat de nacht voor Al-'Eid of de ochtend ervan wordt uitgedeeld.

Afsluiting Qoraanschool

Vrijdag 17 augustus 2012 zal de Qoraanschool van Moskee Badr dit jaar afgesloten worden met een Qoraancompetitie met andere moskeeën te Amsterdam.

27ste nacht

In de nacht van 14 op 15 augustus 2012 zal er na het Taraweeh gebed een quiz gehouden worden waarbij er prijzen te winnen zullen zijn. De quiz zal gaan over de lezingen die er gedurende de Ramadan gehouden zijn.

Kinder'eidfeest

De week na Al-'Eid zal er voor kinderen een kinder'eidfeest worden gehouden in Moskee Badr. Dit wordt gehouden ter afsluiting van de Ramadan waarbij er veel activiteiten voor kinderen zullen worden gehouden.

Iftar geleerden

Woensdag 15 augustus 2012 zal er in Moskee Kabier te Amsterdam een gezamenlijke iftar worden gehouden voor de reciteurs, geleerden, bestuursleden en andere vrijwilligers.

Wenst u geen e-mail meer te ontvangen? Afmelden.

Willem Leevendstraat 7, 1055KB Amsterdam
www.moskeebadr.nl

Powered by AcyMailing