Nieuwsbrief - Moskee Badr

Wordt de e-mail niet juist weergegeven? Bekijk de webversie.

WEEK

13

JCMB Nieuwsbrief

Excuses

Sinds de oprichting van de jongeren commissie enkele jaren geleden zijn de communicatie mogelijkheden met de moskee sterk gegroeid. Zo is er een website gebouwd en is de jongeren commissie ook actief op social media (facebook, twitter). Wij merken dat steeds meer mensen de moskee weten te bereiken met hun vragen, opmerkingen, tips etc. Hier zijn wij erg blij en dankbaar voor. De keerzijde is dat het beantwoorden van alle vragen aardig beslag legt op de beschikbare tijd van de vrijwilligers. De jongerencommissie bestaat namelijk volledig uit vrijwilligers, die naast een fulltime baan en/of studie tijd steken in het medemogelijk maken van de verschillende activiteiten.

Helaas hebben wij geconstateerd dat het beantwoorden van mailtjes/vragen soms erg lang op zich laat wachten. Wij willen hierbij dan ook onze oprechte excuses aanbieden aan iedereen die nog geen antwoord heeft gekregen. In het verleden hebben wij al geprobeerd om de reactietijd te versnellen. Aangezien veel van de vragen die wij ontvangen betrekking hebben op het geloof hebben wij een nieuw email adres hiervoor geopend. Afhankelijk van de vraag/opmerking/verzoek kan deze gemaild worden naar onderstaande email adressen.

Dawrah

Aanstaande zaterdag na het dohr gebed gaat onze Arabischtalige conferentie van start. Het thema van de conferentie is dit keer “Mohammed vrede zij met hem, de boodschapper van Allah”. De lezingen zullen insha’Allah onder andere worden verzorgd door sheikh dr. Nayef Al Ajmi uit Koeweit. Zowel broeders als zusters kunnen deelnemen aan de conferentie, welke tevens volledig live te volgen is op onze website. Hou de website in de gaten voor het meest recente programma en sprekers.

Om conferenties te kunnen blijven organiseren zijn wij afhankelijk van donaties. Alle donaties (klein of groot) kunnen op de website overgemaakt worden via IDEAL, of anders worden gestort op rekening 49 89 49 095 t.n.v. Moskee Badr (met vermelding Conferentie). Moge Allah jullie allen belonen voor het medemogelijk maken van de conferenties.

Flyer

Flyer

Inzameling Syrië

Moskee Badr heeft meegedaan aan het inzamelen van kleding voor Syrische vluchtelingen in de vluchtelingen kampen. Alhamdoelillah kunnen wij mededelen dat het een groot succes is geweest. Zowel moslims als niet moslims hebben gul kleding, dekens, schoenen etc. gedoneerd met als resultaat een tot de nok gevulde vrachtwagen die richting de vluchtelingenkampen is vertrokken. Wij vragen Allah sub7anahu wata3ala om alle donateurs te belonen voor hun vrijgevigheid.

Umrah reis

Medio februari was het dan zover. Onze eerste Umrah reis georganiseerd door de jongeren commissie. Zo’n 70 broeders en zusters vetrokken naar Medina en Mekka voor een mooie en leerzame reis. Naast de umrah rituelen was er voldoende tijd om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken en terug te denken aan hoe het daar was geweest ten tijde van onze profeet Mohammed vrede zij met hem. Uiteraard zijn er verschillende educatieve bijeenkomsten gehouden en bezocht. Zelfs tijdens de busreizen werd de tijd niet onbenut gelaten door lezingen te verzorgen in het Nederlands. Voor de meesten duurde de umrah slechts een week, maar het was dan wel een week om nooit te vergeten. Mocht je niet mee zijn geweest, hou dan de website in de gaten voor de volgende umrah reis. We denken ook aan het organiseren van hadj-reizen, maar dat is nog afhankelijk van de vraag ernaar.

Umrah 2013

Paintball

Na weken vol spanningen en rumoer was het zaterdag 9 februari dan toch eindelijk zover voor de broeders van JCMB. De lang verwachte paintball battle vond eindelijk plaats! De deelnemers werden opgedeeld in 2 groepen die vervolgens tegen elkaar moesten strijden in verschillende soorten spelen. Na de eerste speelronden waren de hoge spanningen al snel verdwenen en begonnen de zweetdruppels aardig te vloeien. Na 2,5 uur en 3 speelronden is de avond sportief afgesloten met een spectaculaire finale ronde van “capture the flag”. Voor een aantal broeders was het even wonden likken achteraf maar insha’Allah is er in de toekomst voor deze broeders nog een kans op een revanche…

Flyer

Wenst u geen e-mail meer te ontvangen? Afmelden.

Willem Leevendstraat 7, 1055KB Amsterdam
www.moskeebadr.nl

Powered by AcyMailing