Nieuwsbrief Ramadan - Moskee Badr

Bekijk de webversie | Meld je af | Delen op: Facebook Twitter

WEEK

28

JCMB Nieuwsbrief

De Ramadan is alweer aangebroken.

Moskee Badr wenst iedereen een gezegende Ramadan toe! Ramadan Moubarak!

In Sahih Bukharie en Sahih Muslim staat de volgende overlevering van de de Boodschapper van Allah (vrede en zegeningen zij met hem) die overgeleverd is door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn):

“Ga vasten wanneer jullie hem (de nieuwe maan) zien en hou op met vasten wanneer jullie hem (de nieuwe maan zien). Wanneer het boven jullie bewolkt is, maak dan de (voorgaande maand) Sha'baan vol tot hij dertig dagen is.”

Zoals voorgaande jaren zal er tijdens de maand Ramadan insha'Allah verschillende activiteiten worden gehouden waaronder:

Taraweeh gebeden (LET OP!)

Dit jaar zal het 'Isha gebed anderhalve uur na het Maghreb gebed plaatsvinden. Na het ‘Isha gebed wordt direct het Taraweeh gebed gebeden. Aangezien het 'Isha gebed in de zomer vrij laat is zal het Taraweeh gebed rond 00:30 afgerond worden.

Zuster voor Zusterdag

Tijdens de Ramadan zal er een "zuster voor zusterdag" georganiseerd worden geheel door en voor zusters. De zuster voor zusterdag zal op 27 juli plaatsvinden met als thema: "Alles wat je hoort te weten over de Ramadan". Een mooie gelegenheid om de zusterschap te versterken, wees erbij! Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Iftar maaltijden

Gedurende de maand Ramadan zullen er dagelijks na het Maghreb gebed gezamenlijke iftar maaltijden worden aangeboden voor broeders. De maaltijd wordt voorbereid door vrijwilligers en is open voor iedereen.

Net als vorige jaren organiseert Moskee Badr op 25 juli een Iftar voor de buren, politie, stadsdeel en andere sociaal maatschappelijke organisaties. Vanzelfsprekend maakt een rondleiding onderdeel uit van deze avond, welke om 20:00 uur aanvangt. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook van harte welkom.

Lezingen

Zoals voorgaande jaren wordt er elke dag na het 'Asr gebed een lezing gegeven in het Arabisch door geleerden uit binnen en buitenland. Daarnaast worden er in het weekend ook lezingen gegeven in het Arabisch na het Dohr gebed.

Jongerenavonden

Insha'Allah zullen er twee jongerenavonden georganiseerd worden in deze gezegende maand, namelijk op zaterdag 20 juli en zondag 4 augustus. Het thema van de eerste jongerenavond is "Taqwa (Godsvrees)" met als spreker broeder Said Amrani. Het thema van de tweede jongerenavond is "Wat na de Ramadan", wederom met broeder Amrani. De jongerenavonden zullen na salaat al Asr beginnen en zullen afgesloten worden met een gezamenlijke Iftar maaltijd na het Maghreb gebed. Het belooft weer een leerzame maand te worden insha'Allah. Uiteraard zijn zowel broeders als zusters allen welkom.

Flyer

Qoraanschool

Na het succes van de Qoraanschool tijdens de Ramadan van afgelopen twee jaren, wordt er ook dit jaar een Qoraanschool gehouden voor broeders en voor zusters. Op maandag tot en met donderdag van Dohr tot 16:30 uur vinden de lessen plaats met onder andere tadjweed (uitspraak) en tahfidh (memorisatie). De Qoraanschool zal worden afgesloten met een Qoraanwedtrijd, waarbij uiteraard ook prijzen zijn te winnen. De wedstrijd zal plaatsvinden op 7 augustus van salaat Dhor tot salaat al Asr.
Deelname aan de Qoraan-school bedraagt dit jaar €15,-.

Je kan je persoonlijk in de moskee aanmelden of via www.moskeebadr.nl/qoraanschool2013.

Flyer

Moskee Badr - Willem Leevendstraat 7, 1055 KB Amsterdam - www.moskeebadr.nl

Powered by AcyMailing