Nieuwsbrief - Moskee Badr

Bekijk de webversie | Meld je af | Delen op: Facebook Twitter

WEEK

35

JCMB Nieuwsbrief

Jongerenavond - 1 september 2013

Assalaamoe alaikoem warahmatoellahi wabarakatoeh,

De Jongeren- en zuster Commissie Moskee Badr organiseren iedere maand, een jongerenavond. Wij nodigen hierbij de broeders en zusters uit om aanwezig te zijn, om samen te komen, elkaar te leren kennen en vooral om het welbehagen van Allah te behalen.

Op zondag 1 september, zal de jongerenavond plaats vinden in Moskee Badr te Amsterdam, met als thema "Aboe Bakr As-Siddieq".

De lezing zal gegeven worden door onze broeders Said Amrani & Aboe Romaisae.

Tijd:          na het 'Asr-gebed

Datum:     1 september 2013

Locatie:    ​Willem Leevendstraat 7, 1055 KB in Amsterdam

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om de banden met de aanwezige broeders en zusters aan te halen, onder het genot van een drankje en een hapje.

Wij zien jou, met al je vriend (en) (innen) graag op de jongerenavond.

Wassalaamoe alaikoem warahmatoellahi wabarakatoeh,

Jongeren- en zuster Commissie Moskee Badr

Flyer

 

Play

Inzameling bouw moskee Kalibaru Java

Moskee Java

Schooljaar begin lessen

Insha'Allah zullen er dit schooljaar weer nieuwe klassen beginnen. In moskee Badr worden de studies Arabisch, Basiskennis Islaam, Basisislamologie en Gezinskunde aangeboden door de Instituut Voor Opvoeding en Educatie. Je kunt je inschrijven via www.ivoe.nl.

Verder is er zoals gewoonlijk de weekendschool voor kinderen waar Arabisch en islaam wordt gedoceerd. Ook zijn er voor degenen die het Arabisch machtig zijn reguliere lessen die gegeven worden over het geloof in het Arabisch. Deze worden gegeven door imaam Hussein en Aboe Romaisae op zaterdagochtend vanaf 09:00 uur.

Alle lessen zijn voor iedereen beschikbaar, zowel broeders en zuster, jong en oud.

Moskee Badr zoekt vrijwilligers!

Vrijwilligers gezocht

Metamorfose moskee Badr

Moskee Badr heeft besloten om de moskee een makeover te geven. Met de gunst van Allah soubhanahoe wa ta'ala, en daarna van de oemmah heeft de moskee een nieuw tapijt kunnen aanschaffen voor de gehele moskee. De gebedsruimte van zowel de mannen als de vrouwen is gedaan. Ook zijn er nieuwe gordijnen opgehangen en in de wasruimte liggen nieuwe matten.

Momenteel is moskee Badr bezig om de leslokalen te renoveren zodat jong en oud straks in een prettige en mooie omgeving onderwijs kan volgen. Deze werkzaamheden zijn met de wil van Allah bijna klaar.

Op het programma staat nog de entree van de moskee. Deze krijgt speciale aandacht, omdat dit het visitekaartje is van de moskee. De entree zal medio september aan de beurt zijn insha'Allah.
Erg blij is de moskee met de geheel vernieuwde ICT kamer voorzien van de nieuwste snufjes, hierdoor kan de moskee nog beter de da'wah verkondigen en de oemmah bereiken.

De moskee is druk bezig om dit op korte termijn allemaal te realiseren en vraagt iedereen die een steentje kan bijdrage om dit ook te doen, in welke vorm dan ook financieel, fysiek of diensten.

Moge Allah de oemmah verenigen en rijkelijk belonen voor hun inzet.

Moskee Badr

Metamorfose

Moskee Badr - Willem Leevendstraat 7, 1055 KB Amsterdam - www.moskeebadr.nl

Powered by AcyMailing