Nieuwsbrief - Moskee Badr

Bekijk de webversie | Meld je af | Delen op: Facebook Twitter

WEEK

5

JCMB Nieuwsbrief

“Masterchefs van moskee Badr”

De meidenmiddag begon, op 29 december, met een kennismakingsspel waarbij de aanwezigen op een leuke interactieve manier elkaar leerden kennen. De opdracht was om kennis te maken met een ander meisje dat je niet kende en die vervolgens aan de groep voor te stellen.

Na de kennismaking en het gebed is men overgegaan tot masterchef! Elk groepje mocht naar voren komen en de ingrediënten goed bestuderen en aantekeningen maken. De bedoeling was om een bijgerecht, hoofdgerecht en een toetje te maken met één van de producten die op tafel stonden. Na het brainstormen ging de tijd in en mocht elk groepje aan de slag met de ingrediënten naar keus.

De jury bestond uit zusters van de zustercommissie. Net als de echte masterchefs werd er door de jury gelet op smaak, creatie en prestatie.

De juryleden hebben vele mooie gerechten voorbij zien komen, waardoor het knap lastig was om te jureren. Uiteindelijk bleken drie van de zes deelnemende groepjes masterchef waardig. De jury heeft unaniem de winnaar gekozen uit de overgebleven drie groepjes. Het winnend groepje had goed nagedacht over de structuur en verschillende kleuren en smaken. Het toetje was verrukkelijk! De combinatie van wafel, chocolade, banaan en glazuur was lekker! De winnaar kreeg natuurlijk een prijs!

Tot slot was er nog tijd voor een islamitische quiz! De quiz ging over het belang van goede vrienden. Hoewel sommige vragen best moeilijk waren, heeft een 13 jarig meisje de quiz gewonnen! Gefeliciteerd! Moge de boeken die je gewonnen hebt je van nut zijn en moge Allah je zegenen!

De meiden kregen tot slot een evaluatieformulier voor de nodige terugkoppeling en suggesties.

Alle aanwezigen waren het er mee eens dat meer activiteiten moeten worden georganiseerd voor deze doelgroep (in het bijzonder voor 15+). Daar gaat de zustercommissie zeker wat mee doen in de toekomst, insha'Allah!!

Kortom, een zeer geslaagde dag Alhamdoelilah! Moge Allah alle vrijwilligsters rijkelijk belonen. Insha'Allah tot de volgende meidenactiviteit lieve zusters.

Masterchefs Moskee Badr

Jongerenmiddag - 1 februari 2015

Dat er regelmatig een jongerendag is in moskee Badr was al bekend. De organiserende commissies hebben recentelijk besloten om de jongerendag in een nieuw jasje te steken.

Lezingen blijven een centraal onderdeel van de jongerendag. Nieuw zijn de stellingen die zullen worden geponeerd met betrekking tot het thema van de jongerendag. Zowel de aanwezigen als de sprekers worden uitgenodigd om te reageren op de stellingen. Uiteraard hebben de aanwezigen ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Tussen de activiteiten door zal er gelegenheid zijn om een hapje en een drankje te nuttigen.

De jongerendag zal worden afgesloten met een quiz, al dan niet met tastbare prijzen. De dagvoorzitter zal de verschillende onderdelen van de jongerendag in goede banen leiden.

De eerst volgende jongerenmidddag is op zondag 1 februari van 14:00 tot 18:00 uur met als thema “Voor de Profeet Mohammed (vrede zij met hem)”.

Flyer

“Zijn degenen die weten en degenen die niet weten gelijk aan elkaar?” (az Zoemar, vers 9)

Treed in de voetsporen van onze vrome voorgangers en kom te weten hoe de Islam op een correcte wijze kan worden gepraktiseerd.

Binnenkort gaan er verschillende cursussen van start, waaronder basiskennis Islam, Islamologie, Arabisch en Islamitische gezinskunde.

Een deel van deze lessen vindt plaats in moskee Badr.

Voor meer informatie en inschrijvingen zie www.ivoe.nl.

Flyer

Moskee Badr - Willem Leevendstraat 7, 1055 KB Amsterdam - www.moskeebadr.nl

Powered by AcyMailing