Nieuwsbrief - Moskee Badr

Bekijk de webversie | Meld je af | Delen op: Facebook Twitter

WEEK

25

JCMB Nieuwsbrief

Jaarlijkse Badr voetbaltoernooi

Zondag 14 juni was het weer de 5de editie van het Moskee Badr voetbaltoernooi. Dhr. Said Amrani verzorgde namens het moskeebestuur de openingstoespraak.

Net zoals in voorgaande jaren kwamen een aantal van de deelnemende teams van heinde en ver om aan het toernooi deel te nemen. De deelnemende teams kwamen uit onder andere Amsterdam, Rotterdam, Venlo, Almere, Langedijk en Alkmaar.

Na de poulefase was het tijd voor een pauze om het gezamenlijk Dohr- gebed te verrichten. Onze geliefde imam Si Husayn zorgde daarna met een woordje en korte quiz voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer.
Aansluitend was er gelegenheid voor iedereen om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennis te maken.

Na de pauze was het tijd voor de finale- rondes, waaruit twee finalisten naar voren kwamen: Sjagil 1 (winnaar vorige editie) en Sjagil 2 (debutant). De finale was dus een ware stadsderby.

Na een mooie wedstrijd wist Sjagil 2 de winst naar zich toe te trekken en nam zo de titel over van hun stadgenoot. Dit betekent dat de titel ook dit jaar in Alkmaar blijft.

Wij danken Allah voor deze zeer geslaagde dag. Het weer was aangenaam, de sfeer was gemoedelijk en er heerste vooral broederschap en sportiviteit.

Verder bedanken wij alle vrijwilligers die hebben meegeholpen dit toernooi tot een succes te maken.

Tot slot gaat onze speciale dank uit naar:

  • Steakhouse Bos en Lommer (voor de heerlijke Panini’s)
  • Het bestuur van AVV Sloterdijk (voor de accommodatie)
  • De scheidsrechters (voor het leiden van de wedstrijden)
  • Ehbo- ers (voor de verzorging)

Kortom, de 5e editie was zeer geslaagd, dus op naar de 6e editie volgend jaar.
We zien jullie dan graag allemaal in goede gezondheid terug inshaa Allah.

Voetbaltoernooi

Ramadan 2015

Zoals bekend is de maand Ramadan ingegaan op donderdag 18 juni. Wij wensen iedereen een gezegende en profijtvolle Ramadan.

Zoals de traditie voorschrijft zal er ook dit jaar dagelijks een iftar (avondmaal) worden verzorgd. Jong, oud, moslim of niet, iedereen is van harte welkom.

Ramadan

Suikerziekte en Ramadan: Wat nu?

De Ramadan staat voor de deur. In deze heilige islamitische maand vasten moslim vanaf zonsopgang tot zonsondergang. Deze maand heeft voor de meeste moslims niet alleen een spirituele karakter, maar ook zeker een sociaal aspect. Samen met de gehele familie het vasten verbreken is een moment waar men (lichamelijk en emotioneel) naar uitkijkt. Voor patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte) kan het daarom lastig zijn om te besluiten om niet mee te doen aan de Ramadan. Ramadan en suikerziekte kan tot veel vragen leiden bij zowel patiënten als familieleden.

  • Wat is diabetes mellitus (suikerziekte)?
  • Hoe kom ik eraan en wat doe ik eraan?
  • Wanneer ben ik volgens de Islam vrijgesteld van het vasten?
  • Als ik toch besluit mee te doen, wat moet ik dan?

Tijdens de ramadan zal op 27 juni moskee Badr bezocht worden door een aantal Marokkaans-Nederlandse gezondheidsprofessionals (artsen, diëtisten en geneeskundestudenten).

In het Arabisch en Nederlands zal er informatie worden gegeven over suikerziekte, in combinatie met de Ramadan. Ook is er de mogelijkheid voor de aanwezigen om bloed te testen op suikerziekte en de ogen te laten controleren als men suikerziekte heeft.

Iedereen die behoefte heeft aan uitleg over suikerziekte in de eigen taal is welkom. Jong, oud, suikerpatiënt of niet, iedereen is welkom.

Suikerziekte en Ramadan

Nieuwe website moskee Badr

Met gepaste trots presenteren wij de geheel vernieuwde website van Moskee Badr. De website is in een fris jasje gestoken met een betere indeling.

Door de website te bouwen met responsive design is de lay-out en gebruiksvriendelijkheid optimaal op elk apparaat. Of de website nu bekeken wordt op de kleinste smartphone of het grootste beeldscherm, de website schaalt probleemloos mee met ieder formaat.

Wij streven er voortdurend naar onze diensten te verbeteren en in te spelen op de behoeften van onze bezoekers. Reacties, suggesties en opmerkingen vernemen wij graag op ict@moskeebadr.nl

Nieuwe website

Jongerenavond 21 juni

Ook tijdens de ramadan is er een jongerenavond. Deze zal plaatvinden op zondag 21 juni direct na het 3asr gebed.

Verschillende sprekers zullen hun bijdrage leveren binnen het thema “Hoe benut jij de Ramadan?”

Aansluitend zal er een gezamenlijk iftar worden gehouden.

Flyer

Moskee Badr - Willem Leevendstraat 7, 1055 KB Amsterdam - www.moskeebadr.nl

Powered by AcyMailing