Laatste nieuws

Amsterdam, zondag 29 april 2018

النتائج النهائية في التصفيات للدورة السابعة والعشرون في حفظ وتجويد القران الكريم لجمعية اقرأ في مسجد الامة بامستردام

Dit zijn de eindresultaten van onze deelnemers aan de 27e van Iqra quraan competitie 2018 te moskee Umma

Op zondag 2 juli 2017 organiseerde stichting Iqra Quraan de 26ste Qoraancompetitie in de Blauwe Moskee. Khalid Ait Mimoune, een leerling van de edele Qoraanklas van moskee Badr, is winnaar geworden van de finale ronde van categorie 2 hizb ma-sha-Allah!

Maak kans op een Al-Yaqeen boekenpakket door je aan te melden als collectant en je in te zetten voor de nieuwbouw van moskee Al-Ihsane.

Degene die het meest weet in te zamelen gedurende de hele collecteperiode die wint het boekenpakket.

Besteed je vrije tijd nuttig en zet je in voor deze nobele zaak en wie weet kan jij je boekenkast verrijken met een reeks boeken over diverse onderwerpen.

De afgelopen dagen zijn de broeders van Moskee Badr druk bezig geweest met het samenstellen en bezorgen van pakketjes voor de vluchtelingen.

Met gepaste trots presenteren wij de geheel vernieuwde website van Moskee Badr. De website is in een fris jasje gestoken met een betere indeling. Door de website te bouwen met responsive design is de lay-out en gebruiksvriendelijkheid optimaal op elk apparaat. Of de website nu bekeken wordt op de kleinste smartphone of het grootste beeldscherm, de website schaalt probleemloos mee met ieder formaat.

Wij streven er voortdurend naar onze diensten te verbeteren en in te spelen op de behoeften van onze bezoekers. Reacties, suggesties en opmerkingen vernemen wij graag op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zondag 14 juni was het weer tijd voor de 5de editie van het Moskee Badr toernooi. Wij danken Allah voor deze zeer geslaagde dag. Het weer was aangenaam, de sfeer was gemoedelijk en er heerste vooral broederschap en sportiviteit.

Na de openingstoespraak van dhr. Said Amrani, ging het toernooi van start. Zoals de afgelopen jaren mochten we bezoekers verwelkomen uit andere steden. De volgende steden waren o.a. vertegenwoordigd: Amsterdam, Rotterdam, Venlo, Almere, Langedijk en Alkmaar.

Na de poulefase was het tijd voor het gezamenlijk Dohr- gebed. Onze geliefde imam Si Husayn zorgde daarna met een woordje en korte quiz voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Hierna was er de gelegenheid voor iedereen om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennis te maken.

Dorpen in de regio Ouarzazate (Imghrane) hebben nog steeds geen ambulance in geval van nood!
Stichting Imghrane is een initiatief gestart om ambulances voor deze regio te realiseren in shaa Allah. Steun en help ons levens te redden.

Bankrekening: NL32INGB0007990110
Kvk: 56610033

Namens bestuur dank u.
(A. Jaber, A. Kassi, M. Fayki en M. Ahsab)

"Hij is Degene Die de zon heeft gemaakt tot een (stralend) schijnsel en de maan tot een licht en Hij bepaalde haar standen opdat jullie de jaartelling zouden kennen en de (tijds-) berekening. Allah heeft dat slechts in Waarheid geschapen. Hij zet de Tekenen uiteen aan een volk dat weet." (Soerah Yoenoes 10:5)

Wanneer de maan zich precies tussen de aarde en de zon schuift, vindt er een zonsverduistering of eclips plaats. Vanaf de aarde gezien staat de maan dan voor de zon en bedekt deze dus. Omdat de maan verlicht wordt door de Zon, en de maan tussen de Zon en de Aarde in staat, kijken we vanaf de Aarde tegen de donkere kant van de maan aan. Vrijdag 20 maart 2015, tussen 09:30 en 11:48, zal er insha'Allah een zonsverduistering waar te nemen zijn vanuit Nederland.

Amsterdam, maandag 29 december 2014

We begonnen met een kennismakingsspel waarbij de meiden op een leuke interactieve manier elkaar leerden kennen. De opdracht was om kennis te maken met een ander meisje die je niet kent en die vervolgens aan de groep voor te stellen.
Na de kennismaking en het gebed zijn we overgegaan tot masterchef!

Elk groepje mocht naar voren komen en de ingrediënten goed bestuderen en aantekeningen maken. De bedoeling was om een bijgerecht, hoofdgerecht en een toetje te maken met één van de producten die op tafel stonden. Na het brainstormen ging de tijd in en elk groepje mocht de ingrediënten pakken en aan de slag gaan.

Assalaamou alaykoum wa rahmatullahi wa barakatuh,

Tijdens de Ramadan heeft Moskee Badr jou hard nodig bij de verschillende activiteiten. Wij hebben onder andere hulp nodig bij iftar, taraweeh, beveiliging, Dar al Qur'aan, jongerenavond, koranavond etc.

Alle hulp is van harte welkom.

Ben je bereid om omwille van Allah soebhanahu wa ta'ala de moskee te helpen?
Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef eventueel aan welke dagdelen je beschikbaar bent.

Wassalaamou alaykoum,

Moskee Badr

Beste broeders en zusters,

Moskee Badr organiseert haar vierde Qoraanschool in de gezegende maand Ramadan. Wil je hieraan deelnemen? Meld je dan aan via onderstaand formulier!

Zondag 9 februari gaat de zustercommissie van Moskee Badr insha'Allah een informatiebijeenkomst houden om zusters informatie te geven over de zustercommissie en haar activiteiten.

Er is tevens een kans voor zusters om zich daarvoor op te geven.

 

Informatiebijeenkomst zustercommissie

Zondag 9 februari 2014

Tijd: 15:00 uur

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Juf Nora kwam op het idee om een Eid-feest te vieren, omdat het bij ons geloof hoort. Het feest was een succes. We hebben gezellig een spelletje met z’n allen gespeeld, een boekje gelezen dat over de Hadj ging. Het was een interessant en leerzaam verhaal, daarna gingen we over het onderwerp knutselen. We zijn daarna met z’n allen aan tafel gegaan. Er waren lekkere hapjes die de juffen voor ons hadden voorbereid. Tenslotte kregen we nog een cadeau met lekkere snoepjes, cakejes etc. We werden echt verwend. Wat ik nog kan zeggen is: Dank jullie wel!

Yousra Aanzi

Tijdens de vakantie van onze broeder Abdelilah Bouchmal en zijn vrouw kwamen zij in aanraking met een niet afgebouwd moskeetje in Indonesië. Zij besloten om initiatief te tonen en jou de kans te geven om een geweldige daad te verrichten! Hieronder het verhaal van onze broeder Abdelilah.

Bismillahi Rahmaani Rahiem, beste broeder en zuster,

“Wie voor Allah een moskee bouwt, al is het gelijk aan of kleiner dan een nest van een vogel, Allah bouwt voor hem een huis in het Paradijs.”

In mei ben ik samen met mijn vrouw op vakantie geweest naar Java (Indonesie). In een klein plaatsje in het oosten van Java is een klein stadje genaamd Kalibaru. Daar aangekomen besloten we om daar te gaan bidden in een moskee.

Bekijk de artikelen die zijn verschenen in het Revue assiassa press over Moskee Badr.

As-salamu Aleikum. Beste broeder, zuster in de Islam,

Het opdoen van kennis is een verplichting voor iedere moslim. De ene wordt imam, de andere doctor en de andere monteur. We dienen een bijdrage te leveren aan de gemeenschap en van nut te zijn voor de mensheid.

Echter wordt het steeds lastiger voor moslims om te studeren, de studiefinanciering verandert van een gift naar een rentedragende lening. En we weten allen dat rente niet toegestaan is in de islam. Het is tijd voor ons als Ummah om met oplossingen te komen.

Bismi Allaahie rahmani Arrahiem,

Wij als sportcommissie van de jongerencommissie van moskee Badr zijn verheugd u het volgende mee te kunnen delen.

Het Moskee Badr toernooi stond dit jaar in het teken van steun aan onze broeders en zusters in Syrië. In tegenstelling tot voorgaande edities, is er dit jaar voor gekozen geen beker en andere prijzen voor de winnaars en runner-up beschikbaar te stellen maar het hiervoor bestemd geld te doneren aan onze broeders en zusters in Syrië.

Amsterdam, zondag 30 juni 2013

Het was een zonnige zondagmiddag, waarin broeders uit verschillende steden en buurten bij elkaar zijn gekomen. Samen waren het 16 teams die het tijdens de 4e editie van het “Moskee Badr Toernooi” tegen elkaar opnamen. Het beste team op deze middag was “Sjagil” uit Alkmaar.

Wij feliciteren de broeders uit Alkmaar, die (minimaal) één jaar lang de titelhouder zullen zijn.

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle,

Aboe Roeqayyatah Tamiem ibnoe Aws ad-Daariy overlevert dat de Profeet - vrede zij met hem - zei: “De religie is nasiehah (adviseren), de religie is nasiehah, de religie is nasiehah” Wij vroegen: “Ten opzichte van wie?” Hij - vrede zij met hem - antwoordde: “Ten opzichte van Allah, Zijn Boek, Zijn Boodschapper, de leiders van de moslims en de moslims in het algemeen.” (Overgeleverd door Moeslim)

Vanuit deze overlevering en vanuit de plicht dat we dragen, geven wij dit advies uit aan onze broeders en zusters in de islam.

Amsterdam, dinsdag 4 december 2012

Al jaren zien wij het aantal (jonge) moskeebezoekers gestaag toenemen wa alhamdullillah. Daarom waren wij rond de eeuwwisseling genoodzaakt het vloeroppervlak van de moskee ruim te verdubbelen om alle bezoekers te kunnen herbergen. Wat voor ons al bekend was is recentelijk ook bevestigd door een onderzoek van O+S, waaruit blijkt dat het aantal (jonge) moskeebezoekers is toegenomen.

Het volledig onderzoek is te vinden op http://www.os.amsterdam.nl/nieuws/10597.

Assalaamoe alaikoem wa rahmatoellah,

Betreft: Toelichting verkiezingsdebat 6 september jl.

Op 6 september jl. heeft er een verkiezingsdebat in Moskee Badr plaatsgevonden. De dagen ervoor en erna is er veel gesproken over dit debat. Moskee Badr heeft er bewust voor gekozen om dit debat in de moskee te laten plaatsvinden. Wij wilden weten wat er voor moslims te halen viel uit het stemmen. Ook wilden we te weten komen welk partij wat voor de moslims kon betekenen. In het kader hiervan hebben we een aantal stellingen bedacht aan de hand waarvan wij de discussie aan wilden gaan met de politici. Dit debat is georganiseerd met in ons achterhoofd het belang van de moslimgemeenschap en geen persoonlijke of individuele belangen.