Amsterdam, zondag 19 juni 2011

FC Osdorp wist op een gezellige zondagmiddag, op de velden van AVV Sloterdijk, de winst te pakken van de 2de editie van het Moskee Badr toernooi.

Er kwamen 16 teams bijeen vanuit voornamelijk verschillende buurten van Amsterdam-West. Hiernaast was er zelfs een team afkomstig uit Rotterdam. Er waren ook zat toeschouwers die zorgden voor een nog leukere sfeer.

Na het gezamelijk gebed, geleid door dhr. Said Amrani, en de openingstoespraak begon het toernooi. In de groepsfase speelde elk team 3 wedstrijden waarbij 2 teams zich kwalificieerden voor de kwartfinales. Daaropvolgend kwamen vanzelfsprekend de halve finales en de finale.

FC Osdorp deed voor het eerst mee aan dit toernooi zoals vele andere teams. Zij werden verrassend winnaar, en namen de kampioensbeker over van Al Hidaya, de winnaar van de 1ste editie in 2010.
FC Osdorp eindigde eerste in Poule B evenals Al Hidaya (Poule C) die zowel de kwartfinale als de halve finale moeiteloos doorkwamen.
De finale was spectaculair, omdat verreweg de beste teams tegenover elkaar stonden.
De jonge en flitsende spelers van FC Osdorp waren echter met 3-1 te sterk voor Al-Hidaya dat onder de deelnemende teams bekend staat om haar sterke en efficiente speelstijl.

De winnaar (FC Osdorp) en de runner-up (Al Hidaya) werden na afloop gehuldigd en natuurlijk ontving de FC Osdorp de kampioensbeker. Volgend jaar verwachten we natuurlijk dat de winnaar de titel verdedigt. FC Osdorp en vele andere teams zien we dus inshaAllah volgend jaar terug in de 3de editie van het Moskee Badr toernooi.

Natuurlijk was er deze dag de gelegenheid om een lekker broodje Köfte te nemen onder genot van een lekker drankje. Dit maakte uiteraard de dag compleet voor alle voetballers en toeschouwers.

 

Huldiging van de winnaar van het toernooi: FC Osdorp
Huldiging van de winnaar van het toernooi: FC Osdorp