Amsterdam, zondag 1 juli 2012

Op een zonnige zondagmiddag wist het team van Arabia op de velden van AVV Sloterdijk, als beste te eindigen op de 3e editie van het Moskee Badr toernooi.

Uit verschillende buurten en steden kwamen verschillende broeders bijeen.
Zowel Alphen a/d Rijn, Alkmaar als Heerhugowaard waren op dit toernooi vertegenwoordigd.

Om 14:30 uur, na het gezamenlijk gebed, geleid door dhr. Said Amrani, en de openingstoespraak begon het toernooi.

In de groepsfase speelde elk team 3 wedstrijden waarbij 2 teams zich konden kwalificeren voor de kwartfinales. Daaropvolgend kwamen vanzelfsprekend de halve finales en de finale.

De kampioen van vorig jaar, FC Osdorp, kwam verrassend niet verder dan de eerste ronde. Deze verloor al zijn wedstrijden. Al Hidaya, dat normaal gesproken ook altijd meedoet om de prijzen, deed dit jaar helaas niet mee.

De verrassende winnaar was dit jaar het team van Arabia. Deze stonden in de finale tegenover Bni Said United. Dit waren tevens de 2 teams die doorgingen uit groep C.
In de poule-fase wist Bni Said United nog met 1-0 te winnen van Arabia.
Echter in de finale won Arabia moeiteloos met 3-0 en werd hierbij gekroond tot kampioen van het Moskee Badr toernooi van 2012.

Naast het voetbal was er voor iedereen de gelegenheid om een lekker broodje Shoarma te nemen. Dit maakte de gezelligheid compleet voor alle voetballers en toeschouwers.

Wij bedanken alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers en zeggen hierbij: tot volgend jaar insha'Allah.

 

Huldiging van de winnaar van het toernooi: Arabia
Huldiging van de winnaar van het toernooi: Arabia