Amsterdam, zondag 30 juni 2013

Het was een zonnige zondagmiddag, waarin broeders uit verschillende steden en buurten bij elkaar zijn gekomen. Samen waren het 16 teams die het tijdens de 4e editie van het “Moskee Badr Toernooi” tegen elkaar opnamen. Het beste team op deze middag was “Sjagil” uit Alkmaar.

Wij feliciteren de broeders uit Alkmaar, die (minimaal) één jaar lang de titelhouder zullen zijn.

De dag begon zoals gewoonlijk om 14:00 met het Dohr gebed, gevolgd door een openingswoord.
Om 14:30 trapte de eerste wedstrijd af. Het niveau van het voetbal laat net als vorig jaar een stijgende lijn zien. Er waren veel goede teams, die er allemaal waren om als beste te eindigen. Je zag echter ook veel sportiviteit en broederschap tussen de teams.
Na 3 poulewedstrijden per team, gingen 8 teams door naar de knockoutfase die begon met de kwartfinales. Toen was er de mogelijkheid voor iedereen om gezellig een broodje met een drankje te nuttigen.

De kersverse titelhouder “Sjagil” stond tegenover de runner-up “De Tilburgse slepers” in de finale.

Het was een spannende en mooie finale met leuk voetbal. De wedstrijd eindigde na 20 minuten (reguliere speeltijd) in 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. “Sjagil” bleek hierin sterker te zijn en pakt hiermee de titel van het Moskee Badr toernooi.
Eerder waren Al-Hidaya (2010), FC Osdorp (2011) en Arabia (2012) als besten geëindigd.

Door de winst van het Alkmaarse "Sjagil" gaat de titel van het Moskee Badr toernooi voor het eerst in de geschiedenis de stad uit. Komt de titel volgend jaar weer terug in handen van een Amsterdams team? De tijd zal het leren.

 

 

Huldiging van de winnaar van het toernooi: Sjagil
Huldiging van de winnaar van het toernooi: Sjagil