Tijdens de vakantie van onze broeder Abdelilah Bouchmal en zijn vrouw kwamen zij in aanraking met een niet afgebouwd moskeetje in Indonesië. Zij besloten om initiatief te tonen en jou de kans te geven om een geweldige daad te verrichten! Hieronder het verhaal van onze broeder Abdelilah.

Bismillahi Rahmaani Rahiem, beste broeder en zuster,

“Wie voor Allah een moskee bouwt, al is het gelijk aan of kleiner dan een nest van een vogel, Allah bouwt voor hem een huis in het Paradijs.”

In mei ben ik samen met mijn vrouw op vakantie geweest naar Java (Indonesie). In een klein plaatsje in het oosten van Java is een klein stadje genaamd Kalibaru. Daar aangekomen besloten we om daar te gaan bidden in een moskee.

Toen we aankwamen zagen we dat de moskee nog niet af is qua bouw. Er stond binnen een groep van kleine kinderen (jongens en meisjes) en die kwamen in hun enthousiasme allemaal naar ons toegerend en groetten ons en wilden weten wie we waren en hoe we heten en waar we vandaan kwamen. Ik heb het hier over kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 11/12 jaar. Het waren er wel een stuk of 40 in totaal. We voelden ons zo verwelkomd door deze kleine kinderen subhanalah! Na het gebed sprak ik met de Imam over de moskee en het verbouwen ervan. Hij vertelde dat ze geld hadden gekregen om de moskee te bouwen, maar dat het geld wat ze hadden gekregen net genoeg was om de onderste verdieping te bouwen. De onderste verdieping is niet zo groot. Hij vertelde mij dat ze nog geld nodig hebben om de bouw af te maken. Deze Imam geeft de kinderen Quran-les en leert ze arabisch lezen en schrijven.  Zijn vrouw vertelde dat zij thuis aan 48 meisjes lesgeeft, in haar eigen (kleine) huis!!

Omdat de kinderen vooral zo een grote indruk bij ons hadden achter gelaten besloten mijn vrouw en ik iets terug te doen voor deze moskee en ook voor die kleine lieve kinderen in de vorm van een inzamelingsactie in Nederland. Het bedrag 407115000 IDR (ongeveer € 33.000,-) is veel, maar besef wel dat het voor ons hier in Nederland makkelijkér te realiseren is dan voor die arme mensen in dat kleine stadje.

Dit is je kans beste broeder en zuster. Een moskee die voor de helft al af is en waar slechts nog een kleine verdieping erbij hoeft te komen. Hoe mooi zou het zijn als al die prachtige en lieve kleine kinderen in een afgeronde en voltooide moskee de Quran kunnen leren. Hoe mooi zou het zijn als die 48 meisjes allemaal in de moskee les kun krijgen. Hoe mooi zou het zijn geliefde broeder en zuster als jij behoort bij degene waarover de profeet vrede zij met hem heeft gezegd “Wie voor Allah een moskee bouwt, al is het gelijk aan of kleiner dan een nest van een vogel, Allah bouwt voor hem een huis in het Paradijs.”

Voor degene die meer informatie hierover wil of foto’s wil zien, bezoek onze facebookpagina https://www.facebook.com/moskee.kalibarujava.3. Aarzel niet beste broeder en zuster en stort wat je kunt missen op rekeningnummer 430967721 tnv A. Bouchmal onder vermelding van Moskee Java. Stuur dit, moge Allah je behoeden van al het kwade, naar al je contactpersonen. Ons streven is om insha Allah eind dit jaar de bouw af te ronden in-sha-Allah, maar hoe eerder hoe beter. En jullie hulp is daarbij onmisbaar!

Abdelilah Bouchmal

 

Bouw Moskee Java