Amsterdam, maandag 29 december 2014

We begonnen met een kennismakingsspel waarbij de meiden op een leuke interactieve manier elkaar leerden kennen. De opdracht was om kennis te maken met een ander meisje die je niet kent en die vervolgens aan de groep voor te stellen.
Na de kennismaking en het gebed zijn we overgegaan tot masterchef!

Elk groepje mocht naar voren komen en de ingrediënten goed bestuderen en aantekeningen maken. De bedoeling was om een bijgerecht, hoofdgerecht en een toetje te maken met één van de producten die op tafel stonden. Na het brainstormen ging de tijd in en elk groepje mocht de ingrediënten pakken en aan de slag gaan.

Wij, de zusters van de zustercommissie waren de juryleden. Net als een echte masterchef programma hebben wij gelet op: smaak, creatie en prestatie. Als juryleden werd het knap lastig voor ons gemaakt, zoveel mooie gerechten hebben we voorbij zien komen!! Maar toch moesten we uiteindelijk een keuze maken. Van de 6 groepjes sprongen drie groepjes uit die echt masterchef waardig waren!

De jury was unaniem van mening dat het laatste groepje heeft gewonnen. Er was goed nagedacht over de structuur en de verschillende kleuren en smaken en het toetje was verrukkelijk! De combinatie van wafel, chocolade, banaan en glazuur was lekker! De winnaar kreeg natuurlijk een prijs!

Tot slot was er nog tijd voor een islamitische quiz! De quiz ging over het belang van goede vrienden. Hoewel sommige vragen best moeilijk waren heeft een 13 jarig meisje de quiz gewonnen! Gefeliciteerd! Moge deze boeken je van nut zijn en moge Allah je zegenen!

De meiden kregen tot slot een evaluatieformulier waarin ze hun bevindingen en suggesties konden noteren. De feedback was zeer positief. Iedereen was er mee eens dat er meer activiteiten moeten komen voor deze doelgroep. In het bijzonder voor 15+, dus daar zullen we zeker wat mee doen in de toekomst, In shaa Allaah!!

Kortom, een zeer geslaagde dag Alhamdoelillah! Zonder de inzet van alle vrijwilligers was dit niet gelukt. Moge Allah jullie rijkelijk belonen lieve zusters. Tot de volgende meidenactiviteit, in shaa Allaah!

 

Meidenmiddag Masterchef