Zondag 14 juni was het weer tijd voor de 5de editie van het Moskee Badr toernooi. Wij danken Allah voor deze zeer geslaagde dag. Het weer was aangenaam, de sfeer was gemoedelijk en er heerste vooral broederschap en sportiviteit.

Na de openingstoespraak van dhr. Said Amrani, ging het toernooi van start. Zoals de afgelopen jaren mochten we bezoekers verwelkomen uit andere steden. De volgende steden waren o.a. vertegenwoordigd: Amsterdam, Rotterdam, Venlo, Almere, Langedijk en Alkmaar.

Na de poulefase was het tijd voor het gezamenlijk Dohr- gebed. Onze geliefde imam Si Husayn zorgde daarna met een woordje en korte quiz voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Hierna was er de gelegenheid voor iedereen om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennis te maken.

Na deze pauze gingen we verder met de finale- rondes en hieruit kwamen de twee finalisten: Sjagil 1 (winnaar vorige editie) en Sjagil 2 (debutant). We kregen dus een ware stadsderby als finale. 
Na een mooie wedstrijd wist Sjagil 2 de winst naar zich toe te trekken en nam zo de titel over van hun stadgenoot. Dit betekent dat de titel ook dit jaar in Alkmaar blijft.

Wij bedanken alle vrijwilligers die hebben meegeholpen dit toernooi tot een succes te maken.
Verder onze speciale dank aan:

  • Steakhouse Bos en Lommer (voor de heerlijke Panini’s)
  • Het bestuur van AVV Sloterdijk (voor de accommodatie)
  • De scheidsrechters (voor het leiden van de wedstrijden)
  • EHBO- ers (voor de verzorging)

De 5e editie was zeer geslaagd, dus op naar de 6e editie volgend jaar.
We zien jullie dan graag allemaal in goede gezondheid terug in shaa Allah.